Info soud

Pokud máte jakékoli dočinění u soudu, určitě byste měli vědět, že existuje portál E-Justice, který se Vám může stát velmi cenným pomocníkem.
Od prvního října 2007 začal fungovat výše zmíněný portál umožňující elektronické a internetové soudnictví. Soudnictví to jsou tuny spisů, ale díky portálu je vše přehledné a uživatelsky jednoduché.
Hlavní stránka portálu funguje jako rozcestník. Jednotlivé kategorie jsou přehledně umístěny a to konkrétně tyto:

· Platební rozkaz
· Podatelna
· Trestní řízení
· Info deska
· Info jednání
· Info soud
· Insolvenční rejstřík
· Judikatura
· Obchodní rejstřík
· Rejstřík trestů

Jednotlivé kategorie pak mají informační stránku, která vysvětlí, oč se jedná. Pokud shledáte, že toto zřejmě nebude to, co potřebujete, kliknete na možnost zpět na hlavní stranu, kde se pokusíte vyhledat potřebné, pokud je to to, co potřebujete, klikněte na možnost Více o službě.
plechovka u pc

Příklad – abyste už nemuseli běhat k soudu

Jako příklad vyzkoušejme Info soud. Oč se jedná? Tato kategorie byla přidaná v dubnu roku 2008. Už nemusíte běhat na soud, jenom proto, abyste zjistili, v jakém stadiu se nachází určitá kauza. Služba InfoSoud umožňuje každému nahlížet do průběhu řízení v jakémkoli soudu, sledovat zda je řízení v jednání nebo pozastaveno, zda je ukončeno a došlo k nabytí právní moci.
Dohledání jednotlivých informací lze, když zadáte zadání soudního kraje, jméno přísného soudu a spisové značky. O jednotlivých spisech pak zjistíte tyto informace:
· Spisová značka
· Organizace, které spis náleží
· Seznam stavů věci (zahájení, přerušení, vrácení, atp.)
· Seznam jednání ve věci
socha paní spravedlnost
Kromě informace o řízení a jednání se na stránce nachází také vysvětlení pojmů a nejčastější dotazy.
Pojmy jsou rozděleny do tabulek. V jedné je událost soudu – například zahájení řízení nebo vyřízení věci, v druhé je pak popis – tedy bylo zahájeno soudní řízení nebo byla provedena změna stavu z nevyřízené na vyřízenou atd.
V otázkách najdete dotazy typu: Co je spisová značka? Co je událost? A další…


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup